icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Word lid van VBZ

Lidmaatschap

Interesse in lidmaatschap?

VBZ is de branchevereniging voor ondernemers in de Nederlandse sector voor koek, snoep, chocolade en hartige snacks. Onze leden zijn kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Lid worden

U kunt ook lid worden van VBZ. Neem contact met ons op via 070-355 47 00 of stuur een mail naar lidmaatschap@vbz.nl

Waarom lid worden?

Als lid van VBZ versterkt u uw marktpositie en draagt u bij aan een maatschappelijk verantwoord en optimaal ondernemersklimaat van de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie. Wij behartigen uw belangen, zorgen voor een goed sociaal klimaat, houden uw kennis up-to-date en stimuleren innovatie. Daarnaast kunt u gebruik maken van alle handige middelen die wij ter beschikking stellen, zoals factsheets, risicoanalyses en een uitgebreid netwerk van experts en medeondernemers.

We doen bij VBZ de volgende beloftes:

  • U heeft invloed op wet- en regelgeving

  • U beperkt uw bedrijfsrisico’s

  • U vergroot uw netwerk

  • U ben op de hoogte van alle actualiteiten in de branche

  • U heeft voor alle aspecten van uw bedrijfsvoering een expert binnen handbereik

Diensten en tools

Om bij te dragen aan uw bedrijfcontinuïteit hebben wij voor u een aantal handige diensten en tools ontwikkeld:

  • Handleiding en factsheets over bijvoorbeeld wetgeving en belangrijke topics (asbest, arbeidsveiligheid, allergenen en etikkettering).

  • Een ledenportaal waarin u informatie vindt die voor uw specifieke werkgebied van toepassing is.

  • Instrumenten zoals het Vignet Arbeidsveiligheid; een pragmatische systematiek om arbeidsveiligheid in de onderneming te verankeren.

  • Een helpdesk waar u terecht kunt met al uw vragen.

Collectieve belangenbehartiging

Wij voeren proactief en reactief de dialoog met stakeholders, politiek, overheid en media. Daarmee creëren en behouden wij een optimaal ondernemersklimaat.

Adviezen

Medewerkers van VBZ en hun specialistische kennis en onze netwerken zijn inzetbaar als u daarom vraagt. Wij helpen bij vraagstukken die belangrijk zijn voor u en uw medewerkers en delen kennis die wij hebben en opdoen.

Informatievoorziening

We informeren alle leden over zaken die te maken hebben met ondernemerschap, duurzaamheid, groei en resultaat via nieuwsbrieven, nieuws via onze website, bijeenkomsten en (meet)instrumenten.

Maar ook externe stakeholders, politici, belangenbehartigers, NGO’s en andere partijen informeren wij proactief over zaken die te maken hebben met de bakkerij- en zoetwarenindustrie.

Missie, visie en werkwijze

Benieuwd hoe VBZ te werk gaat?

Lees meer over VBZ

Leden van VBZ

De volgende leden gingen u voor.

Overzicht leden van VBZ

Formulier aanvraag lidmaatschap

Vul dit formulier indien u geïnteresseerd bent in lidmaatschap van VBZ.

Formulier Aanvraag lidmaatschap VBZ

Online formulier aanvraag lidmaatschap

Online lidmaatschapsformulier