icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

VBZ leden behoren tot cruciale beroepsgroepen

Vanuit ons ledenbestand werden wij erop geattendeerd dat een lid door de Kamer van Koophandel aldaar niet aangemerkt werd tot cruciale beroepsgroep. Dit had gevolgen voor de kinderopvang van dat bedrijf.

VBZ heeft contact opgenomen met VNO-NCW en FNLI over het feit of de leden van VBZ al dan niet behoren tot een cruciale bedrijfstak. Zij bevestigen dat zowel VWS als het NCTV (crisisteam van het Rijk) de garantie heeft gegeven dat iedereen die levensmiddelen produceert daaronder valt. Dus de gehele voedselketen inclusief leden VBZ en toeleveranciers behoren tot de cruciale beroepsgroep. Zij hebben ook aangegeven om zich in te spannen om dit bij alle betrokken instanties wederom bekend te maken.

Definitie cruciale beroepsgroepen voor COVID-19

Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang/cruciale-beroepen

Let op! Een juiste inschrijving en SBI code bij KVK is bij deze noodzakelijk!

Om misverstanden te voorkomen wijzen we u er op dat een juiste inschrijving bij de KvK met de juiste Standaard Bedrijfsindeling 2008 (SBI) code van groot belang is om tot de cruciale industrie te kunnen behoren. Check a.u.b. uw inschrijving nu!

Loopt u onverhoopt op dit vlak toch tegen problemen aan laat het ons dan weten via theo@vbz.nl 

Opgesteld door VBZ 23 maart 2020