icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Geüpdatete Handreiking Gezond werken in de zoetwaren

VBZ heeft in overleg met de vakbonden de ‘Handreiking gezond werken in de zoetwaren tijdens de coronacrisis’ opgesteld. Dit document is in november 2020 geüpdatet.

De zoetwarensector is een van de sectoren met cruciale beroepen en vitale processen. Deze Handreiking biedt duidelijkheid over gezond werken tijdens de Coronacrisis en geeft aan welke maatregelen van bedrijven worden verwacht om minimaal te voldoen aan de Corona-richtlijnen van het RIVM en van de Rijksoverheid.

De geüpdatete Handreiking kunt u hier downloaden (PDF versie)

De geüpdatete Handreiking kunt u hier downloaden (Word versie). Nb. deze versie bevat concrete voorbeelden.

Omdat de kans groot is dat we langere tijd met Corona te maken hebben, wordt van werkgevers verwacht dat de RI&E ook aandacht besteedt aan de Corona-risico’s. Daarom is aan de Branche-RI&E voor de zoetwarensector een Corona-vragenlijst toegevoegd. Deze korte vragenlijst is gebaseerd op de Handreiking. Het is een hulpmiddel om na te gaan of de Corona-handreiking in uw bedrijf goed wordt toegepast en om de nog ontbrekende maatregelen uit te voeren.

Heeft u nog geen inlogcode om de Branche RI&E uit te voeren of wilt u nadere informatie over het activeren van de Corona vragenlijst, neem dan contact op met Erna Bak; erna@vbz.nl.