icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Vraag & Antwoord : Coronavirus en gezondheidsmaatregelen

Hieronder vind u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het coronavirus en de gezondheidsmaatregelen.

Vraag 1: Behoren zoetwarenbedrijven tot de cruciale beroepsgroepen?

Ja, alle bedrijven die onderdeel uitmaken van de voedselketen zoals o.a. de verwerkende industrie worden aangemerkt als cruciale beroepsgroep. De Rijksoverheid heeft bepaald dat de voedselketen breed moet worden gezien (van boer tot bord).

Dat betekent ook dat alle werknemers werkzaam in onze branche gebruik kunnen maken van ‘noodopvang’ voor hun kinderen, tenzij deze kinderen verkoudheidsklachten hebben. Instellingen die kinderopvang faciliteren (scholen, buitenschoolse opvang e.d.) mogen deze kinderen niet zelfstandig weigeren.

Vraag 2: Wanneer moeten werknemers thuis blijven?

Werknemers moeten thuis blijven als zij één of meerdere van onderstaande verkoudheidsklachten hebben:

  • Neusverkoudheid;
  • Loopneus;
  • Niezen;
  • Keelpijn;
  • Hoesten;
  • Verhoging tot 38 graden of koorts.

Wanneer zij 24 uur geen klachten meer ervaren kunnen zij het werk weer hervatten.

Vraag 3: Moet een werknemer thuisblijven indien een gezinslid verkoudheidsklachten en koorts heeft?

De regel is in principe dat bij verkoudheidsklachten met koorts van een gezinslid iedereen in het huishouden thuis moet blijven. Werknemers van cruciale beroepsgroepen zijn hier echter van uitgezonderd. Dat betekent voor onze branche dat werknemers alleen thuis blijven indien zij zelf verkoudheidsklachten en/of koorts hebben.  

Vraag 4: Moet ik een werknemer ziekmelden die thuis blijft met verkoudheidsklachten?

Werknemers die vanwege gezondheidsklachten door het Coronavirus niet in staat zijn om te werken moeten ziek gemeld worden. Is een werknemer thuis met (milde) verkoudheidsklachten maar zou hij onder normale omstandigheden wel gewoon zijn gaan werken ondanks zijn klachten, meldt de werknemer dan niet ziek.

Vraag 5: Een werknemer heeft contact gehad met iemand die positief getest is op het Coronavirus, wat nu?

Voor werknemers die contact hebben gehad met iemand die positief is getest op het Coronavirus adviseert het RIVM om goed de gezondheid in de gaten te houden. Tot 14 dagen na het (laatste) contact kan deze werknemer nog verkoudheidsklachten krijgen. Alleen als de werknemer klachten krijgt mag hij niet naar zijn werk. In dat geval geldt dat de werknemer pas weer naar het werk kan als hij 24 uur klachtenvrij is.

Bron: VBZ 27 maart 2020