icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Bereken hoogte subsidie NOW met AWVN-rekentool

Met de tijdelijke noodmaatregel overbrugging behoud werkgelegenheid (NOW) kunt u subsidie aanvragen en een voorschot op uw loonkosten krijgen. Het voorschot is gebaseerd op de lonen die u in januari van dit jaar heeft uitbetaald en de verwachte omzetdaling gedurende drie kalendermaanden. Met de NOW-rekentool van AWVN krijgt u direct inzicht in de hoogte van de voorlopige subsidie, het voorschot en de maandelijkse termijnen.

Ga hier aan de slag met de NOW-rekentool.

NOW-regeling en lagere loonsom

AWVN heeft er bewust voor gekozen om in deze tool uitsluitend de berekening van de voorlopige subsidie op te nemen. Houdt er rekening mee dat de uiteindelijke subsidie lager uit kan vallen als de werkelijke loonsom in de subsidiemaanden lager is dan in januari 2020 of november 2019. Houdt ook rekening met de 150% boete als gevolg van het ontslaan van werknemers na 17 maart 2020 om bedrijfseconomische redenen.

Welke gegevens hebt u nodig om de tool in te vullen?

•    Omzet oud en omzet in gekozen driemaandsperiode (als u de omzetdaling wilt inschatten in een percentage, vul dan bijbehorend bedrag in bij de verwachte driemaandsomzet)

•    De loonsom over januari 2020 (of november 2019)

•    Uw aangiftetijdvak (maand of vier weken)

•    Geef aan of u de vakantiebijslag reserveert of per tijdvak uitbetaalt (all-in)

•    De eventueel uitbetaalde vakantiebijslag van enkele werknemers in de situatie dat u als werkgever de vakantiebijslag reserveert en later uitbetaalt, in bijvoorbeeld mei of juni

•    Loongedeelte van werknemers met een loon hoger dan € 9.538 per maand.

Bron: AWVN, 7 april 2020