icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Hoe vraag ik TVL aan?

Heeft u omzetverlies door de coronamaatregelen? En moeite om de vaste lasten van uw mkb-onderneming te betalen? Dan kunt u via de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) subsidie aanvragen. U vraagt de TVL telkens aan voor een periode van 3 maanden.

De TVL is beschikbaar voor bijna alle ondernemers die hun bedrijf voor 15 maart 2020 inschreven in het Handelsregister van KVK. Voor een paar specifieke sectoren is er extra steun.

TVL Q1 2021 open

U kunt tot 30 april 2021 17:00 uur TVL Q1 2021 aanvragen. Klik hier om direct uw aanvraag te regelen.

Het kabinet heeft op 21 januari besloten om de TVL voor Q1 2021 flink uit te breiden. Het subsidiepercentage stijgt naar 85%, het minimum- en maximumbedrag gaan omhoog en niet-mkb bedrijven komen nu ook in aanmerking. De VGD-opslag voor non-food detailhandelaars wordt verlengd en is verhoogd. Er komen extra opslagen voor de reissector en de land- en tuinbouwbedrijven.

De uitbreidingen zijn nog niet in werking bij de opening van TVL Q1 2021. Dit kost tijd. De Europese Commissie moet de gewijzigde subsidieregeling goedkeuren. Daarna kunnen de uitbreidingen doorgevoerd worden in het systeem.

Meer informatie vindt u op de RVO website.

Bron: VNO-NCW, 17 februari 2021