icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Hogere vergoeding NOW

Het percentage van de loonkosten dat u als werkgever vergoed krijgt in de vierde aanvraagperiode NOW is verhoogd. De tegemoetkoming is niet maximaal 80%, maar 85% van de loonsom.

Uitbreiding steunpakket

Door de aangescherpte lockdown breidt het kabinet het steunpakket voor ondernemers uit. De wijziging van dit percentage is onderdeel van die uitbreiding. Het percentage geldt ook voor de vijfde aanvraagperiode NOW. Het kabinet maakte de uitbreiding bekend op 21 januari 2021.

Aanvragen tegemoetkoming

De tegemoetkoming in de vierde aanvraagperiode is voor de maanden januari, februari en maart 2021. U kunt vanaf 15 februari 2021 een aanvraag doen. Zodra er meer bekend is over de vijfde aanvraagperiode NOW, vindt u die informatie ook op onze website.

Lees het bericht op de UWV website.

Bron: UWV, 22 januari 2021