icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Werkgeversverklaring: aanvullende informatie

Aanvullende, praktische informatie over de werkgeversverklaring.

Inmiddels zijn de definitieve versies van zowel de 'Werkgeversverklaring avondklok' als de 'Eigen verklaring avondklok' beschikbaar. Beide zijn PDF-bestanden die digitaal ingevuld kunnen worden. U kunt de formulieren hier downloaden.

Vandaag is de Rijksoverheid tegemoet gekomen aan de behoefte bij veel grote organisaties om de werkgeversverklaring (ook) geautomatiseerd in te kunnen vullen. Daarvoor zijn twee opties:

  1. Een Excel-bestand met gegevens geautomatiseerd invoegen in het PDF-bestand. Instructies daarvoor leest u hier;
  2. Een Word-bestand gebruiken. Instructies daarvoor leest u hier.

Op uitdrukkelijk verzoek van de Rijksoverheid vermelden wij dat het Word-bestand uitsluitend bedoeld is voor gebruik binnen uw eigen onderneming en niet verder mag worden verspreid. Ook mag u het document niet op uw (openbare) website plaatsen. Dit in verband met het zoveel mogelijk tegengaan van fraude met dit document.

Inmiddels is ook duidelijk dat voor uitzendkrachten de werkgeversverklaring zowel door de uitzender als door de inlener, die over de benodigde gegevens beschikt, mag worden ingevuld en ondertekend.  

Oproep aan leden en brancheorganisaties om signalen te delen

Als u (praktische) problemen ervaart met het invullen en/of afgeven van de werkgeversverklaring avondklok, geef dit dan door aan de FNLI en/of uw brancheorganisatie.

Klik hier om het FNLI bericht te openen.

Bron: Bron: FNLI, 25 januari 2021