icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Samen staan we sterk

De beste resultaten haal je niet alleen

Samenwerken is belangrijk voor de toekomst

Binnen de branche werken we veel samen aan innovatie, ontwikkelingen, duurzaam gebruik van grondstoffen en duurzame inzetbaarheid van de mensen die vol overgave al dat lekkers maken. Dat is volgens VBZ de enige manier om de lekkerste, mooiste producten te blijven maken waar iedereen van geniet.

We werken bij VBZ in verschillende samenwerkingsverband, zowel in Nederland als internationaal. Ook hebben we nauw contact met onze gelijkwaardige brancheverenigingen in bijvoorbeeld Duitsland.

CIUS NL

Wij maken deel uit van CIUS NL, een samenwerkingsverband van Nederlandse fabrikanten en brancheorganisaties in de suikerverwerkende industrie. De andere aangesloten brancheorganisaties zijn: de Nederlandse Frisdrankenindustrie (NFI), de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en de Nederlandse Vereniging van Consumptieijsfabrikanten (NVC).

Voeding & Gezondheid

De Vereniging voor de Bakkerij en Zoetwarenindustrie neemt vanaf het begin deel aan het Netwerk Herformulering Productaanbod (Netwerk HP). In het verleden heeft VBZ deelgenomen aan de Taskforce verantwoorde Vetzuursamenstelling en de Taskforce Zout. Ook in de toekomst wil VBZ een bijdrage blijven leveren aan een verbeterd voedingspatroon van de consument en onderstreept zij dit door deelname aan het Netwerk HP.

Internationaal ondernemen

Op internationaal vlak werken we samen met brancheverenigingen in Europa. Er zijn belangrijke strategische redenen om met producten de grens over te gaan en daar ondersteunen we onze leden bij. Nieuwe markten staan voor meer afzet, een stijgende omzet en een dalende kostprijs. De afhankelijkheid van de thuismarkt neemt af en het is de oplossing voor overcapaciteit. Zo'n 70% van de geproduceerde producten van de bakkerij- en zoetwarenindustrie gaat de grens over.

Jaarlijks staat VBZ op de grootste Zoetwarenbeurs, de ISM in Keulen. Gezamenlijk met haar leden en andere Nederlandse deelnemers vormen zij het Holland Collectief.

Verder verstrekken we informatie aan nieuwe markten, organiseren we handelsmissies en collectieve beursdeelname en werken we samen in belangenbehartiging ten aanzien van internationale wet- en regelgeving en douane-aangelegenheden.