icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Duurzaam ondernemen in de hele keten

Duurzaam ondernemen in de hele keten

Mensen, grondstoffen en innovatie staan centraal in beleid

VBZ voert duurzaam ondernemen door in alle aspecten van ondernemen en in de hele keten. Invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is hierbij het uitgangspunt, onder andere door de dialoog over duurzaamheid tussen leden en met anderen te stimuleren en te voeden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO-programma helpt leden op weg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een van de belangrijkste speerpunten voor VBZ en de sector. Sinds 2014 is het MVO programma voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie beschikbaar. Het programma bestaat uit een stappenplan en diverse instrumenten en formats om een MVO beleid te ontwikkelen. We verbinden door middel van verschillende MVO-onderdelen van het bedrijfsproces en maken daarnaast de keten transparanter en duurzamer.

Verduurzaming in de keten

Verduurzaming in de keten

We werken met de leden aan het continu verduurzamen van de keten. We steunen daarvoor initiatieven van buiten de keten, brengen met Riskplaza grondstoffenrisico’s in kaart en inventariseren internationale MVO-risico’s als mensenrechten, kinderarbeid en corruptie.

Verantwoord vanaf de basis
Duurzaam produceren

Vernieuwen van product en proces

Volledig recyclebare verpakkingen, geen voedselverspilling en CO2-neutraal produceren

Lees meer over vernieuwing
Nieuwe productsamenstellingen

Nieuwe productsamenstellingen en verbeterde informatie

Mogelijkheden voor minder verzadigd vet en zout, meer vezels en kleinere porties

Lees meer over nieuwe samenstellingen
Vignet Arbeidsveiligheid

Mensen: gezond en langdurig inzetbaar

Arbeidsveiligheid: veiligheid en gezondheid van medewerkers

Lees meer over arbeidsveiligheid