icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 12 nov 2020

Aandeel duurzame palmolie in Nederland stabiliseert

Het gebruik van duurzame palmolie in Nederland stabiliseert. Dit blijkt uit de rapportage van de ‘Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil’ (DASPO). In 2019 was 87% van de in Nederland verwerkte palmolie voor de binnenlandse en exportmarkten van voedingsmiddelen duurzaam gecertificeerd. Voor de in Nederland verwerkte palmolie voor diervoeders lag dat aandeel op 65%.

Het volume van palmolie van verschillende gecertificeerde bronnen die door de hele keten gescheiden wordt gehouden van niet-duurzame palmolie nam in 2019 in Nederland met 4% toe. De bedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisaties die lid zijn van de DASPO verwerkten 100% duurzame palmolie voor de Nederlandse markt.

Zie voor meer informatie het Jaarverslag DASPO 2019.

Lees hier het artikel op de website van FoodHolland.

Bron: Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil, 5 november 2020