icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 15 jun 2022

Brancheboekje Snacks en Zoetwaren

VBZ heeft een brancheboekje gepubliceerd waarin een analyse van de cijfers 2015-2020 uit de snacks- en zoetwarenindustrie wordt aangeboden. Doel is eind 2022 een nieuwe versie te publiceren met de cijfers 2021-2022.

Klik hier om het brancheboekje te downloaden.

Wilt u het online doorbladeren? dat kan hier.

Data-inzichten in de branche

Op basis van data-analyse signaleert VBZ diverse interessante trends in de periode 2015-2020. Het betreft dan zowel productie en consumentenomzet als import/export van koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten (snacks en zoetwaren). Ook is gekeken naar ontwikkelingen op gebied van overgewicht in relatie tot de consumptie van eerdergenoemde producten. Nederland staat in de top-5 van producerende EU-landen wat betreft koek, snoep en chocola. Een groot deel daarvan wordt geëxporteerd.