icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Brexit – Importcontroles uitgesteld

Bron: VNO-NCW, 28 april 2022

De Minister voor Brexit Opportunities en Government Efficiency heeft aangekondigd dat er dit jaar geen verdere importcontroles worden ingevoerd op EU goederen. Dat betekent dat bedrijven nu kunnen stoppen met hun voorbereidingen voor de eisen die per juli zouden ingaan. 

Deze nieuwe aanpak zal zowel van toepassing zijn op goederen uit de EU als op goederen uit de rest van de wereld. Concreet zullen de volgende controles die gepland waren voor invoering vanaf juli 2022 nu niet worden ingevoerd: 

  • De vereiste om verdere sanitaire en fytosanitaire (SPS) controles op EU-invoer die momenteel op bestemming worden gedaan te verplaatsen naar een grenscontrolepost (BCP)
  • Safety & Security verklaringen bij invoer uit de EU
  • Verdere gezondheidscertificering en SPS-controles voor invoer uit de EU
  • Verboden en beperkingen op de invoer van gekoeld vlees uit de EU

Het Border Operating Model zal worden bijgewerkt om dit weer te geven. De reeds ingevoerde controles blijven van kracht.