icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 15 dec 2022

Brexit – Uitstel op de deadline Tegemoetkoming nog te maken kosten

Bron: RVO, 13 december 2022 : 

Eerder gaven we een update over de 2 compensatieregelingen van de Brexit Adjustment Reserve (BAR) voor het bedrijfsleven. De deadline van de BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten is verschoven van 13 december 2022 naar 13 januari 2023, 17.00 uur. Zo krijgen ondernemers een maand extra de tijd voor hun aanvraag.

De BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten

De BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten is voor kosten die ondernemers nog gaan maken om hun bedrijf aan te passen door de gevolgen van Brexit. Denk daarbij aan aanpassingen aan de ICT-infrastructuur, de kosten voor voorlichtingscampagnes of opleidingen voor werknemers. Er is ook een module als ondernemers externe consultants in moeten schakelen voor advies over douaneregelgeving. Bekijk de voorwaarden BAR: Tegemoetkoming nog te maken kosten.

Naast de BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten is er ook een regeling voor ondernemers die al kosten gemaakt hebben door de Brexit. De BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten is nog aan te vragen tot 31 maart 2023 17:00 uurBekijk de voorwaarden BAR: Tegemoetkoming gemaakte kosten

Bij twijfel, neem contact op 

Zijn er twijfels of een onderneming in aanmerking komt voor de BAR tegemoetkomingen? Maak dan gebruik van de online Regelhulp. Daarnaast staan onze medewerkers klaar om te helpen bij vragen of bij het aanvraagproces. Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via: 088 042 42 42 (keuze 3-3). Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/bar.