icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Briefing ministerie EZK over mogelijke invoer door Duitsland van reisbeperkingen van en naar Duitsland

Naar verwachting zal dit weekend in Duitsland worden besloten om Nederland op de lijst van zogeheten hoogincidentiegebieden te zetten (i.v.m. het stijgend aantal coronabesmettingen). Als gevolg daarvan zullen waarschijnlijk vanaf dinsdag 6 april a.s. om 00.01 uur beperkingen gaan gelden. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat houdt hierover vrijdag 2 april van 14.00-15.00 uur een briefing voor brancheorganisaties en bedrijven. 

bron: VNO-NCW en MKB-Nederland

Onderwerp: briefing ministerie EZK over mogelijke invoer door Duitsland van reisbeperkingen van en naar Duitsland, vandaag vrijdag 2 april 14.00 - 15.00 uur

Naar verwachting zal dit weekend in Duitsland worden besloten om Nederland op de lijst van zogeheten hoogincidentiegebieden te zetten (i.v.m. het stijgend aantal coronabesmettingen). Als gevolg daarvan zullen waarschijnlijk vanaf dinsdag 6 april a.s. om 00.01 uur beperkingen gaan gelden. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat houdt hierover vrijdag 2 april van 14.00-15.00 uur een briefing voor brancheorganisaties en bedrijven. Door de snelle ontwikkelingen moet deze briefing op deze zeer korte termijn plaatsvinden. Tijdens de briefing wordt door het ministerie een kort overzicht gegeven van de te verwachten maatregelen en is er gelegenheid om vragen te stellen aan het ministerie.

Maatregelen die zouden kunnen worden getroffen zijn: testverplichtingen voor inreizigers naar Duitsland en Nederlandse en Duitse grenswerkers, een aanmeldplicht en een quarantaineplicht. Deze briefing kan dus van belang zijn voor bedrijven en organisaties die te maken hebben met grenswerkers en bedrijven en organisaties die op incidentele/projectmatige basis gebruikmaken van arbeidskrachten woonachtig in Duitsland of juist opdrachten uitvoeren in Duitsland met in Nederland woonachtig personeel.

Uiteraard is het mogelijk dat naast u ook iemand anders uit uw organisatie aan deze briefing deelneemt. Deze uitnodiging kan desgewenst worden doorgestuurd naar uw ledenkring.

Voor deelname aan de briefing kunt u morgen om 14.00 uur onderstaande link gebruiken.

https://rijksvideo.webex.com/rijksvideo/j.php?MTID=m4d1e243daf49e902d011dd98aaf63d29

Voor verdere vragen over de briefing kunt u zich wenden tot mijn collega Richard Kempen (kempen@vnoncw-mkb.nl of 06 22528470). Inhoudelijke vragen over de te verwachten maatregelen en mogelijke consequenties kan hij uiteraard in dit stadium nog niet beantwoorden. U wordt vriendelijk verzocht deze vragen op de briefing van morgen te stellen.

Graag wens ik u alvast prettige Paasdagen.

Met vriendelijke groet,

 

Rita ter Steeg
Hoofd Verenigingsontwikkeling & Verenigingszaken
VNO-NCW en MKB-Nederland