icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Nieuws 31 jan 2019

Cocoa Origins

De continuïteit van de toeleveringsketen voor cacao staat op het spel. De Nederlandse overheid en de cacao- en chocoladesector zetten zich in om in 2025 100% duurzame cacaoconsumptie op de Nederlandse markt te realiseren.

Het Cocoa Origins programma ondersteunt verschillende projecten die de kleinere cacaogebruikers helpen activiteiten te ontwikkelen die een positief effect hebben op de economische, ecologische en sociale omstandigheden van de cacaoproductie. De projecten bevorderen via de gekoppelde toeleveringsketen, het duurzaamheidsniveau in de Nederlandse consumentenmarkt. Het programma wil de risico's beperken door financiering te verstrekken voor initiële investeringen in cacaoproductieketens.

Tijdens Chocoa 2019, op 21 februari 2019 is om 9:30 uur een bijeenkomst over het Cocoa Origins programma, om ervaringen en lessen te delen. Klik hier voor meer informatie over dit evenement en over het Cocoa Origins-programma.

Contact: Jonas Mvamva (MvaMva@idhtrade.org), Bas Buurman (buurman@idhtrade.org), Jack Steijn (jack@equipoise.co.nl), Caroline Lubbers (caroline@equipoise.co.nl)

Overview Coa Origins