icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 01 dec 2020

Coronacalculator, Preventieakkoord – een update

De coronacalculator van VNO-NCW en MKB-Nederland is aangepast aan de regelingen van Q4 waarvan de loketten vorige (NOW) en deze week (TVL) zijn geopend. Ondernemers kunnen eenvoudig berekenen waar ze recht op hebben en wat ze nog meer kunnen doen om hun liquiditeit te versterken.

Er is meer nieuws van het coronafront. Op 4 december, van 13.00-14.00 uur organiseren we een webinar over de Noodwet Covid-19, die de 25 noodverordeningen van de veiligheidsregio's vervangt. In het webinar leggen we de voor ondernemers belangrijkste regels en begrippen uit, zodat zij weten waaraan ze toe zijn, bijvoorbeeld over de mondkapjesplicht, de horeca, evenementen en winkels. Uiteraard kunt u ook zelf vragen stellen. Aanmelden kan via een e-mail aan het secretariaat.

Naast de coronaperikelen is er gelukkig ook veel ander nieuws. Zo kunt u zich aanmelden voor een nieuwe werkgroep rondom het Preventieakkoord. De Tweede Kamer heeft voor ondernemers belangrijke moties aangenomen over luchtkwaliteit. Gaat het goed met de doelen om energie te besparen. Kunt u uw mening geven over een wijziging van het Omgevingsbesluit. En zijn er interessante bijeenkomsten om aan deel te nemen.

Dit alles leest u in de nieuwsbrief van VNO-NCW.

Bron: VNO-NCW, 20 november 2020