icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 17 mrt 2022

Coronamaatregelen afgeschaft per 23 maart

Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen verregaand te versoepelen. Vanaf woensdag 23 maart gelden nog wel een aantal adviezen. Het kabinet heeft geen nieuw weegmoment gepland, maar houdt de situatie goed in de gaten.

Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest. Is de uitslag positief? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD en ga minimaal 5 dagen in isolatie. U mag weer naar buiten als u de laatste 24 uur geen klachten heeft. Het is niet meer nodig om zich te testen als u geen klachten hebt.
Het quarantaine-advies blijft ongewijzigd.

Het huidige thuiswerkadvies vervalt. De afgelopen jaren zijn veel positieve ervaringen opgedaan met thuiswerken. En veel mensen willen deels thuis blijven werken. Het kabinet roept werkgevers op om met werknemers afspraken te maken om hybride werken blijvend te stimuleren. Het kabinet vraagt extra aandacht voor werknemers die zorgen hebben over hun gezondheid. Ook zij moeten veilig kunnen werken. Voor werknemers met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een test. Bij een positieve test: ga in isolatie en werk thuis als het kan.

Een aantal adviezen helpt nog steeds om besmetting te voorkomen.

Bron: Rijksoverheid