icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 16 jun 2022

D66-kamerlid bezoekt Hellema

VBZ organiseerde op 13 juni een werkbezoek van D66-kamerlid Romke de Jong aan VBZ-lid Hellema Hallum B.V., een ruim 160-jaar oud en zeer innovatief Fries familiebedrijf.

Belangrijk onderwerp tijdens het bezoek waren de mogelijkheden en onmogelijkheden rond de energietransitie voor niet-ETS bedrijven. Zeker als die niet in de directe nabijheid gevestigd zijn van de vijf grote industriële clusters van Nederland. Ondernemers willen graag vergroenen maar met name regelgeving, netcongestie en bijvoorbeeld het niet verzekerd krijgen van zonnepanelen gooien roet in het eten.

VBZ bedankt gastheer Hellema en volksvertegenwoordiger Romke de Jong voor hun medewerking en de goede inhoudelijke discussie.

werkbezoek Romke de Jong (D66) aan Hellema