icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 10 sep 2020

Financiële steun voor MKB met duurzame ambities

Ben jij een mkb-ondernemer met duurzame ambities en kan je wel wat financiële steun gebruiken? MVO Nederland helpt je graag verder.

En wel met de IMVO-voucher (Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Met deze voucher krijg je vijftig procent terug van de kosten voor het inhuren van een externe adviseur om jouw internationale handelsketen te verduurzamen. De afgelopen jaren profiteerden al meer dan 150 bedrijven van de IMVO-voucher. De regeling staat in 2020 open voor aanvragen van 1 januari tot 30 november.

Hoe werkt het?

De IMVO-voucher is er speciaal voor MKB-bedrijven die hun internationale handelsketen willen verduurzamen. Je kan hem inzetten voor bijvoorbeeld haalbaarheid-studies, advies over het transparanter maken van je keten, de introductie van duurzame innovaties of voor het opzetten van pilotprojecten. 

Voorwaarden

  • Het gaat om verbeteringen in een van de door het ministerie goedgekeurde landen 
  • Jouw onderneming heeft minimaal 5 en maximaal 250 medewerkers

Geldt dit voor jou? Dan kom je zeer waarschijnlijk in aanmerking voor deze vijftig procent retour, tot een maximum van 10.000 euro (ex btw). Bekijk het complete overzicht van alle voorwaarden.