icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 06 okt 2023

Futuremakers - matching bedrijven met jong talent

Bron: Bakery Sweets Center :

De derde editie van Futuremakers vindt plaats op 18 oktober in Leeuwarden. Dit meet & match event brengt studenten en werkzoekenden op een laagdrempelige manier in contact met zoetwarenbedrijven en bakkerijen. Organisatie is in handen van Stichting Bakkracht, in samenwerking met Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland.

De deelnemers, inmiddels 24 bedrijven, zijn leden van de organiserende netwerken. Waaronder Bakery Sweets Center, waar zowel bakkerij- als zoetwarenbedrijven bij zijn aangesloten.

Aan Futuremakers neemt ook een aantal VBZ-leden deel. Eén daarvan is Hellema-Hallum B.V., koekjesspecialist uit Hallum. Productmanager Frank Wildschut vertelt waarom Hellema-Hallum B.V. en ook zusterbedrijf Fortuin Dockum BV meedoen aan dit matchingsevent.

“We zijn actief op zoek zijn naar nieuw talent, met name studenten en werkzoekenden in de bakkerij- en voedingsindustrie. Futuremakers biedt een gelegenheid om op een leuke en informele manier in contact te komen met potentiële nieuwe medewerkers en hen te betrekken bij en te enthousiasmeren voor het werken bij deze bakkerijen.” Wildschut laat weten dat zowel Hellema-Hallum B.V. als Fortuin Dockum BV nieuwe medewerkers veel te bieden heeft. “Persoonlijke en professionele ontwikkeling, mogelijkheden voor (interne) trainingen en opleidingen in een stimulerende werkomgeving”, vat hij zijn samen.

De product manager verwacht dat deze dag waardevolle ontmoetingen en gesprekken oplevert met potentiële nieuwe medewerkers, voor nu óf voor in de toekomst. “Door deelname aan het meet & match event streven we ernaar om bezoekers te enthousiasmeren en kennis te laten maken met onze bedrijven Hellema-Hallum B.V. en Fortuin Dockum BV. Daarnaast hopen wij natuurlijk om deze dag nieuw talent aan te trekken en te behouden!”

Informatie en deelname

Klik hier voor nog meer informatie over Futuremakers, editie Leeuwarden. Interesse in lidmaatschap van een van deze netwerken, waar onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenkomen? Kijk op www.bakerysweetscenter.nl en www.mobiliteitsnetwerk-noord.nl. Op 16 november vindt Futuremakers weer plaats, dan in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.futuremakers.nu.