icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Geslaagde workshop Machineveiligheid
Nieuws 19 nov 2018

Geslaagde Workshops Machineveiligheid!

Op 1 en 8 november 2018 werden er twee workshops machineveiligheid georganiseerd.

De bijeenkomsten vonden plaats in Breda en Zwolle. Diverse (plant)managers hebben hiervoor hun veelal technische mensen aangemeld, maar een aantal was ook zelf gekomen of had een QA manager of preventiemedewerker afgevaardigd.

De workshop stond onder de leiding van Peter Mesie van D&F Machineveiligheid die ook in zijn rol als safety doctor allerlei onverwachte vragen wist te beantwoorden. Met zijn praktijkervaring over het onderwerp wist hij iedereen te boeien en de vraag naar meer kennis en informatie werd daarom in beide groepen al snel gesteld.

Duidelijk werd dat deze workshops, die gezamenlijk zijn opgezet door werkgevers en vakbonden, voldeden aan een behoefte om meer kennis op te doen van onder meer CE-markeringen en inkoop van (nieuwe) machines. In ieder geval staat het onderwerp ‘Machineveiligheid’ weer hoog op de agenda van de werkgroep Arbeidsveiligheid.