icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Laatste coronamaatregelen geschrapt

Bron: NOS, 10 maart 2023 :

Het kabinet heeft de laatste coronamaatregelen geschrapt. Mensen hoeven bij klachten geen zelftest meer te doen. Voelen zij zich niet ziek? Dan is thuis blijven ook niet meer verplicht, en kan er in overleg met hun werkgever zelfs naar werk gegaan worden.

Lees hier het NOS nieuwsbericht

Het kabinet roept mensen op om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- of verkoudheidsklachten en zich wel aan de algemene hygiƫnemaatregelen te blijven houden, zoals handen wassen, ventileren en in de elleboog hoesten en niezen.

Er is besloten om in het voorjaar geen nieuwe vaccinatieronde te organiseren. De GGD-teststraten gaan binnenkort dicht. In de loop van het jaar zal het OMT kijken of een extra vaccinatieronde in het najaar toch zinvol is.
Ondertussen blijft de overheid via controles van het rioolwater in de gaten houden waar en hoe vaak het virus rondgaat.

De GGD's stoppen na vrijdag 17 maart met het testen op corona. Daarna wordt dat een taak voor commerciƫle partijen.