icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nederland zat klaar met chips, kaas en zoutjes op de bank
Nieuws 30 jun 2021

Nederland zat klaar met chips, kaas en zoutjes op de bank

Den Haag, 29 juni 2021 – Nederland zat afgelopen zondag met chips, kaas en zoutjes klaar op de bank om de EK wedstrijd tussen Oranje en Tsjechië te kijken. 6 miljoen van de Nederlanders hebben de wedstrijd met vrienden en familie bekeken, daarvan moest 18% de nederlaag alleen verwerken.

In opdracht van VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en nootjes, heeft Peil.nl afgelopen week een peiling gehouden onder 2000 respondenten door het hele land.

Chips de ideale voetbalsnack. Maar liefs 43% van de Nederlanders hadden voor de wedstrijd chips in huis gehaald. Dit werd vergezeld door achtereenvolgend kaas, noten, zoutjes, worst en chocolade. Opvallend is dat onder vrouwen veel chocolade gegeten werd tijdens de wedstrijd.

Mannen drinken vooral bier tijdens de wedstrijd. Iets minder dan de helft van de mannen (45%) dronk bier tijdens de wedstrijd.  Door vrouwen werd voornamelijk fris, koffie of thee gedronken.

Nederlanders nuchter. Als het op bijgeloof aankomt zijn de meeste Nederlands nuchter. Ze geven aan dat er niet een lekkernij is die absoluut op tafel moet staan omdat Oranje anders niet zou winnen. Er is echter wel een kleine groep die aangeeft dat ze chips, kaas of nootjes op tafel willen hebben om af te weren dat Nederland zou verliezen. Het heeft niet mogen baten.