icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Nederlandse supermarkten spreken zich uit voor variant Nutri-Score
Nieuws 11 dec 2018

Nederlandse supermarkten spreken zich uit voor variant Nutri-Score

Op donderdag 29 november hebben de Nederlandse supermarkten zich uitgesproken voor de invoering van een variant van de Nutri-Score op verpakkingen.

Dit logo geeft een oordeel over het product als geheel. Zo wordt er op basis van calorieën, suikers, verzadigd vet, zout, eiwit, vezels, fruit, groente en noten een score aan het specifieke product gegeven waarbij de letter A correspondeert met de gezondste samenstelling en de score E met de ongezondste. Aanvullend op de Nutri-Score, welke al op vrijwillige basis is ingevoerd in België, Frankrijk en Spanje, wil de supermarktenbranche dat het nieuwe logo ook rekening houdt met de Nederlandse Schijf van Vijf.

Binnen de Nederlandse overheid wordt er momenteel aan de ontwikkeling van een nieuw voedsellogo gewerkt, waarbij ook de industrie betrokken is. De ambitie is om dit nieuwe logo uiterlijk in 2020 in te voeren. VBZ pleit voor een logo dat Europees geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd is.

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/29/stoplicht-vervangt-vinkje-op-levensmiddelen-a2829783