icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 03 mrt 2022

Oekraïne graan en gas

Door de oorlog in Oekraïne zal de graanprijs record hoogtes gaan bereiken. Zorg voor tekorten aan graan zijn er vooralsnog niet, graan wordt over de gehele wereld geproduceerd. De zorgen voor de leveringen van gas aan de EU door Rusland staan zeer onder druk. We hopen dat Poetin niet als wanhoopsdaad en vergelding de gaskraan zal dichtdraaien. Er valt in ieder geval voor de komende periode een forse stijging van de gasprijs te verwachten. 

Bij vragen over sancties en de gevolgen voor uw bedrijf kunt u meer info vinden op de website van RVO, www.rvo.nl/sanctieloket. Ook wordt er door de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid gewezen op mogelijke dreiging van hackersgroepen, wees alert. Als u ontwikkelingen en zorgen wilt delen kan u mailen naar de FNLI via vragen@fnli.nl of naar mij, vbz@vbz.nl.

Theo Heere
Directeur VBZ