icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 26 jun 2020

Onderzoek: Packaging Against Food Waste

MKB bedrijven gezocht voor deelname aan Verduurzaming product-verpakkingscombinaties met subsidie! 

De hoofdvraag van het onderzoek is: Hoe kunnen product-verpakkingscombinaties als integrale eenheid verduurzaamd worden, waarbij de problematiek rondom verspilling van product en verminderen van verpakkingsafval integraal worden aangepakt?

Een aantal belangrijke deelvragen van dit onderzoek staan hieronder.
 

Consumenten behoefte en gedrag

  • Hoe ziet precies de behoefte van de eindgebruiker eruit? (die product-verpakkingscombinatie vervult)
  • Hoe gedraagt de consument zich en hoe verhoudt zich dat tot verduurzaming PVC (en tegengaan waste)
  • Hoe kan dit gedrag positief beïnvloed worden?

 
Verduurzaming product-verpakkingscombinaties

  • Tegen welke trade-off’s lopen bedrijven aan in verduurzaming van product-verpakkingscombinaties? En zijn die vergelijkbaar in elke sector?
  • Hoe kunnen we omgaan met verduurzamingsopgaven- en trends die elkaar tegenwerken? Zijn er  best practices waar we van kunnen leren?
  • Hoe moeten verpakkingen eruit zien zodat productverspilling wordt voorkomen?
  • Welke technische oplossingen zijn er wereldwijd die mede kunnen worden ingezet bij voedselverspilling en bij het duurzaam scheiden van verpakkingen?

 
Ketenperspectief en samenwerking

  • Welke systematische aanpakken/ketensamenwerkingen kunnen dit positief beïnvloeden? Zijn er best practices waar we van kunnen leren?

 
Voor deze aanvraag is het nodig dat minimaal 6 MKB bedrijven aansluiten. De bedrijven leveren hun bijdrage in de vorm van in-kind uren inzet. (ca 60 – 150 uren, afhankelijk van hun grootte en rol).

Geïnteresseerd? neem contact op met Maarten Luijf, Sr. Adviseur Food bij HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen. Telefoonnummer: 088-8903637. Email: M.luijf@has.nl

Bron: HAS Hogeschool, juni 2020