icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 21 sep 2023

Prinsjesdag 2023

Het zal u niet ontgaan zijn dat het afgelopen dinsdag Prinsjesdag was. De dag waarop het Kabinet haar plannen voor het komend jaar presenteert. De Koning sprak tijdens de Troonrede bijzondere waardering uit voor het bedrijfsleven: “De basis voor onze welvaart wordt iedere dag opnieuw gelegd door het innovatieve Nederlandse bedrijfsleven, van familiebedrijf tot multinational en van boerenerf tot Brainport Eindhoven. Verdienen komt altijd vóór verdelen. Het zijn de ondernemers die zorgen voor de financiële mogelijkheden om de grote maatschappelijke kwesties te kunnen aanpakken.” 
 
Minister Kaag bood hierna de Miljoenennota aan de Tweede Kamer aan. Hoewel het dit jaar een zogenaamde beleidsarme begroting betreft vanwege de demissionaire status van het Kabinet, zijn er toch een aantal belangrijke besluiten genomen. Zo is de in het ‘Aanvullend klimaatpakket’ aangekondigde extra verhoging van de energiebelasting op gas voorlopig van de baan. Veel dank aan de VBZ-leden die hebben geholpen aan de lobby op dit dossier! Voor de overige beleidsontwikkelingen verwijzen we u graag naar de analyse van de FNLI op hun ledenportaal en de Prinsjesdagnieuwsbrief van VNO-NCW.