icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 14 mei 2020

Reageer op internetconsultatie nieuwe aanpak productverbetering

Op 20 maart 2020 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een open internetconsultatie uitgezet om de nieuwe aanpak voor productverbetering (de opvolger van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling) te laten toetsen.

De FNLI heeft in de afgelopen weken hierop een reactie geformuleerd, in nauwe samenwerking met (bestuurs)leden en branchevertegenwoordigers. De FNLI zal deze reactie uiteraard namens onze federatie indienen bij het ministerie van VWS. 

De FNLI roept alle leden op ook te reageren op de internetconsultatie (voor 2 juni). De FNLI-reactie kunt u gebruiken bij het beantwoorden van de vragen. De consultatie is een belangrijke kans om zelf de meer product-specifieke kwesties toe te lichten. Met name als uw producten al in het huidige voorstel zijn opgenomen en u het niet eens bent met gemaakte keuzes, kunt u op deze manier onderbouwd uw bezwaren naar voren brengen. 

Gebruikswijze FNLI-reactie

U kunt de algemene antwoorden van de FNLI gebruiken bij uw eigen beantwoording van de consultatie. Dit kunt u op de kapstok-manier doen: 

U gebruikt de voorgestelde antwoorden van de FNLI als raamwerk voor uw eigen meer gedetailleerde antwoorden over de afbakening van productcategorieën en/of de gehaltes aan voedingsstoffen van de verschillende treden. Indien er voor uw producten (nog) geen voorstellen worden gedaan, kunt u bovendien uitdrukkelijk verzoeken om een vervolgconsultatie zodat u alsnog uw eigen additionele, gedetailleerde antwoorden in aanvulling op wat de FNLI stelt, kunt doorgeven.

Voorbereiding

Let op: als u via de link de consultatie invult, is het niet meer mogelijk aanpassingen te doen. Het is aan te raden eerst een volledig antwoord voor te bereiden, eer u de vragen via de link invult.

Hier vindt u de link naar de consultatie

Uw reactie wordt openbaar gemaakt. Indien gewenst kunt u het ministerie van VWS verzoeken niet openbaar te maken wie de afzender is.

Lees hier het volledige FNLI bericht.

Bron: FNLI, 14 mei 2020