icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Subsidie taalcursus laaggeletterden

Werkgevers kunnen nog tot en met 28 februari 2022 subsidie aanvragen voor laaggeletterde of anderstalige werknemers die hun taalvaardigheid willen verbeteren.

De subsidie ‘Tel mee met taal’ is beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. De vergoeding bedraagt 67% van een opleidingstraject, met een maximum van 1500 euro per cursist.

Klik hier om de subsidie aan te vragen 

Investeren in basisvaardigheden zoals taal heeft veel voordelen. Zo worden in het algemeen minder fouten gemaakt. Taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of digitale vaardigheden van werknemers beïnvloeden rechtstreeks de veiligheid op de werkvloer.
Ook werkstress en ziekteverzuim gaan omlaag. Werknemers krijgen doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken waardoor plezier in het werk toeneemt.

Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Deelnemende werknemers zijn enthousiast.

De subsidieaanvraag ‘Tel mee met taal’ loopt tot 28 februari.