icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 04 mei 2023

Terugblik ISM Keulen

’s Werelds grootste beurs voor zoetwaren en snacks, ISM Keulen, vond dit jaar de laatste week van in april plaats. Bovendien in een compacter format: drie in plaats van de gebruikelijke vier dagen. Tegelijkertijd vond ook ProSweets Cologne - Special Edition plaats. Enkele getallen met betrekking tot de 2023-editie: Zo’n 100.000 vierkante meter aan stands, 1.274 standhouders uit 71 landen en zo’n 25.000 bezoekers uit 135 landen. Ook VBZ was weer van de partij in dit netwerkwalhallah. 

De coronaperiode leidde ertoe dat de beurs ditmaal een paar maanden later in het jaar plaatsvond om minder risico’s te nemen. Maar gelukkig is dat een afgesloten periode, dus in 2024 zal eind januari de deuren van de beurs weer opengaan en weer gewoon vier dagen lang. Voordeel is dat er dan meer tijd dan dit jaar zit tussen deze beurs en de PLMA-beurs in de RAI. De ISM-beurs blonk ook dit jaar uit in variëteit: van bijna letterlijk tafelbrede stands tot hele fanzones met dj en biertap. VBZ had samen met DSEA een hoekstand met zitjes en productvoorbeelden in hal 5.2 ingericht. Hier konden leden en andere branchegenoten elkaar opzoeken onder genot van een haring of een (Nederlandse) bitterbal. Een nadere kennismaking met beide organisaties was natuurlijk ook mogelijk en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Het VBZ-team sprak vele leden en hield oren en ogen open in de enorme Keulse hallen. Zo waren dit jaar verschillende producttrends te observeren: denk aan vegan, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, meer vezels en extra proteïne. Ontwikkelingen die we afgelopen jaren ook in diverse andere branches zagen. Uiteraard kregen leden de vraag voorgeschoteld of de beurs had gebracht wat ze hadden gehoopt. De rode draad die door hun antwoorden liep was de volgende: als er een of twee goede leads uitkomen, is het absoluut de moeite waard!