icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Nieuws 23 jan 2019

Thijmen Peter de With volgt Govert van der Miessen op als nieuwe voorzitter VBZ

Thijmen Peter de With is door het bestuur gekozen tot nieuwe voorzitter van VBZ, de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwaren, de branche-organisatie voor koek, snoep, chocolade en zoutjes. Hij zal vanaf 1 april 2019 Govert van der Miessen opvolgen.

Thijmen Peter de With is reeds 30 jaar werkzaam in de zoetwarenbranche. Hij begon zijn carrière bij Koninklijke de Ruijter en heeft vervolgens tal van marketing en sales functies vervuld bij verschillende bedrijven, waarna hij in 2009 algemeen directeur bij Daelmans Banket is worden. Sinds 2016 is Thijmen Peter algemeen directeur bij Concorp BV, het bedrijf achter o.m. Autodrop, Oldtimers, Fisherman's Friend en Ricola.

In 2013 is Thijmen Peter toegetreden tot het bestuur van VBZ en is sinds 2016 de voorzitter van de cao Bakkerij en Zoetwaren werkgeversdelegatie. Hij zal deze rol voor de cao-ronde van 2019 nog blijven vervullen.

VBZ is verheugd met de benoeming van Thijmen Peter als voorzitter, die zich de komende periode zal inzetten om de rol van onze brancheorganisatie verder te ontwikkelen. Thijmen Peter zal naast zijn operationele directiefunctie bij Concorp BV de voorzittersfunctie bij VBZ vervullen. Hiermee wijzigt de invulling van de voorzittersfunctie. Theo Heere; “Thijmen heeft veel ervaring in de zoetwarenbranche en weet waar hij het over heeft. Daarnaast komt de kennis die hij heeft opgedaan door zijn inzet in de lokale politiek van pas bij de richting die VBZ als branchevereniging inslaat.” Thijmen Peter legt uit: “VBZ maakt een transitie door. Er is een toenemende aandacht voor een gezondere levensstijl en de rol van voeding hierin. Hierdoor zullen wij als branche meer dan voorheen naar buiten moeten treden en onze stakeholders (politiek, ngo’s en consumenten) duidelijk maken op welke manier onze mooie en vooral lekkere producten hierin passen en passend gemaakt worden. Om dit doel te bereiken is een intensievere participatie van de leden nodig. De sterkte van de ketting wordt ten slotte bepaald door de zwakste schakel.”

Het bestuur is Govert van der Miessen zeer dankbaar voor zijn inzet gedurende de 14 jaar dat hij actief is geweest als VBZ-bestuurslid (waarvan 7 jaar als voorzitter). Een periode waarin Govert een belangrijke rol heeft gespeeld in de groei van VBZ tot gerespecteerde branche-organisatie. Hij zal afscheid nemen tijdens de Algemene ledenvergadering van 6 juni aanstaande.

Mocht u naar aanleiding van dit persbericht aanvullende informatie willen neemt u dan contact op met: Theo Heere, directeur VBZ, via 070-3554700 of theo@vbz.nl.

Thijmen Peter de With nieuwe voorzitter VBZ per 1 april 2019
Thijmen Peter de With nieuwe voorzitter VBZ per 1 april 2019