icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Nieuws 07 nov 2019

Uitnodiging: 14 januari 2020 - VBZ Kwaliteitsplatform; Allergenen volgens SimplyOK

Op 14 januari 2020 zal er een VBZ Kwaliteitsplatform plaatsvinden met als thema 'allergenen volgens SimplyOK certificering'.

Stichting SimplyOK heeft een certificatieschema ontwikkeld, waarbij het allergenenbeheersysteem van het bedrijf in de praktijk wordt beoordeeld. Het schema SimplyOK is continu in beweging, binnenkort wordt versie 3.0 van het schema gelanceerd. De laatste inhoudelijke wijzigingen op het gebied van allergenen management, eisen rondom etikettering en de benchmark met glutenvrij certificering worden toegelicht. Daarnaast wordt in oktober 2019 VITAL 3.0 gelanceerd; de aanpassingen in reference doses worden toegelicht.


Sprekers  

Puratos

Puratos is een internationale groep die innovatieve en hoogwaardige grondstoffen levert voor de bakkerij en chocolade sector. Een zeer omvangrijk productaanbod gaat echter ook gepaard met het verwerken van verschillende allergenen in de fabrieken. Om deze goed te beheersen heeft Puratos een uitgebreid allergenen management systeem geïmplementeerd.

Dutch Spices

Dutch Spices heeft een droom; voeding voor iedereen. Mensen met en zonder voedselallergie moeten samen dezelfde smakelijke, betaalbare, gevarieerde en veilige voeding kunnen consumeren. Deze droom is niet eenvoudig te realiseren in een mondiale grondstoffenmarkt waarin wereldwijd andere wetten, regels en prioriteiten zijn. Dutch Spices wil graag iedereen meenemen in de dagelijkse praktijk en ervaringen van de afgelopen 10 jaar delen.

Jumbo

Jumbo wil gezond en lekker eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen. Voor consumenten met een is het vaak een grote uitdaging om de juiste producten te vinden en de juiste keuze te maken op basis van de ingrediënten. Meer aandacht hiervoor is belangrijk, want allergenen zijn uitgegroeid tot veruit de belangrijkste oorzaak van recalls. Belangrijke oorzaken daarvan zijn dat de informatie op het etiket niet overeenkomt met de inhoud van het product of de website, verschillen tussen recepturen en specificaties zijn ontstaan en verwisseling van etiketten en/of verpakkingen. Jumbo introduceert een nieuw allergenenbeleid om dit te voorkomen en vertelt hierover. Om onduidelijkheid voor de consument en retailer zelf weg te nemen. Eén van de resultanten daarvan is een samenwerking met de NCV.  


Programma

13.30 uur : Welkom door VBZ  

13.45 - 14.15 uur : Ontwikkelingen SimplyOK certificering en VITAL 3.0 
Bregje Kroeze-Krebbers, trainer SimplyOK bij Allergenen Consultancy  

14.20 - 14.50 uur : Allergenenmanagement: een blik achter de schermen
Lonne Debremaeker, Quality Assurance Leader Puratos  

14.55 - 15.25 uur : Pauze  

15.25 - 15.55 uur : Dutch Spices – Food for Everybody
Thédor van der Vleuten, Directeur Dutch Spices  

16.00 - 16.30 uur : Nieuw allergenenbeleid Jumbo
Johan Hulleman Manager kwaliteit  

16.30-17.00 uur : Netwerkborrel


Doelgroep

Kwaliteit, QUESH-managers


Datum & locatie

Dinsdag 14 januari 2020, 13.30-16.30 uur  
Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht | Buizerdlaan 10 | 3435 SB Nieuwegein
 

Aanmelden

Aanmelden via vbz@vbz.nl 
Deelname voor niet-leden bedraagt € 200,-
 

Contactpersoon 

Charlotte ter Haar 
06 - 20 60 94 25