icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Vanaf 11 april na positieve zelftest niet naar GGD

Vanaf  maandag 11 april hoeven Nederlanders na een positieve zelftest niet meer naar de GGD om dit te laten bevestigen. Wel nemen GGD's vanaf die datum nog coronatests af bij kwetsbare personen en hun omgeving.

Op dit moment wordt niet-risicogroepen aangeraden om eerst een zelftest te doen. Als die positief is, dan wordt gevraagd om een test in de GGD-teststraat af te laten nemen. Dat laatste hoeft nu dus niet meer.

Voor de quarantaineregels die vanaf 23 maart nog van toepassing zijn zie Nieuwsbrief 24 maart 2022.

Het blijft na 11 april wel mogelijk om naar de GGD te gaan voor een coronatest, bijvoorbeeld om een herstelbewijs te krijgen om te kunnen reizen.

Het kabinet heeft de langetermijnstrategie COVID-19 naar de Tweede Kamer gestuurd. Een open samenleving en voorbereid zijn op verschillende besmettingsscenario’s zijn hierin het uitgangspunt. De strategie richt zich op twee gelijkwaardige doelen:

  1. Sociaal-maatschappelijke en economische continuïteit en vitaliteit en
  2. Toegankelijkheid van de hele zorgketen voor iedereen.