icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 04 jun 2020

Voedselvoorziening aangemerkt als essentiële sector

Vandaag heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd.  De FNLI vindt het van groot belang dat het kabinet heeft aangekondigd dat medewerkers in de voedselketen tot de cruciale beroepen behoren.

Deze medewerkers worden gevraagd te gaan werken en waar zij kinderen hebben, zullen zij ondersteund worden in de opvang. Dit betekent dat de leden van de FNLI en andere ketenschakels kunnen zorgen voor continuïteit van de voedselproductie en distributie.

De FNLI is in nauw overleg met de overheid en zal u in de komende dagen informeren over de concrete implicaties van een en ander.

De levensmiddelenproductie in Nederland is op onverminderd hoog niveau. Dit is afgelopen vrijdag bevestigd door alle bij de FNLI aangesloten branches. De legere schappen van de afgelopen dagen heeft primair te maken met de grote piek in aankopen van consumenten. Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schap-voorraden zullen hebben.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert de Rooij, manager Voedselveiligheid via gderooij@fnli.nl of Murk Boerstra, adjunct directeur FNLI via mboerstra@fnli.nl

Overzicht relevante websites

Informatie voor werkgevers:

Informatie over hygiënemaatregelen:

Informatie over reisadviezen:

Informatie van de Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Met vriendelijke groet,

Marian Geluk

Bron: FNLI 15 maart 2020

Directeur FNLI