icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 03 dec 2020

Webinar Influencer marketing en nieuwe mediawet

De bvA (netwerk van merkleiders) organiseert op 8 december samen met de branchevereniging voor data driven marketing (DDMA) en Stichting Reclame Code (SRC) een ‘Industry Meetup Influencer Marketing’. Dit is een praktische, online sessie die ingaat op de regels met betrekking tot influencer marketing, inclusief de recente wijziging in de Mediawet. Het webinar is bedoeld voor alle marketeers die influencer marketing inzetten, of dat willen gaan doen en vindt plaats van 15:30 – 17:00 uur.

Hoe gaat u om met de veranderingen in de Mediawet?

Per 1 november is een wijziging in de Nederlandse Mediawet in werking getreden. Daarmee vallen video sharing platforms zoals YouTube ook onder de regelgeving. Het is nog niet volledig duidelijk wat de nieuwe regels betekenen voor influencer marketing en wat wel en niet mag. Wél is duidelijk dat de bestaande regels voor influencer marketing van de Reclame Code Social Media van kracht blijven.

Een goed moment om de kennis van die regels op te frissen. Hoe vermelden influencers op Instagram of YouTube bijvoorbeeld op de juiste manier dat ze een product gratis hebben ontvangen? Wie is er verantwoordelijk wanneer dat niet (goed) gebeurt? En hoe legt u afspraken daarover vast?

Aanmelden

FNLI-leden die tevens lid zijn van de bvA kunnen zich aanmelden via de bvA.

Niet-bvA-leden die wel lid zijn van de FNLI kunnen zich vóór 5 december aanmelden via communicatie@fnli.nl. Wij geven deze aanmeldingen vervolgens door aan de organisatoren. Voor beide gevallen geldt dat u de link naar het webinar van de organisatoren ontvangt.

  • Industry Meetup: Transparante Influencer Marketing
  • Dinsdag 8 december, 15:30 – 17:00 uur
  • Webinar via Microsoft Teams (link volgt via de organisatoren)
  • Organisatoren: bvA, DDMA, SRC

Klik hier voor het FNLI bericht.

Bron: FNLI, 30 november 2020