icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 13 apr 2022

Werkbezoek Rudmer Heerema (VVD) bij Bolletje

Vrijdag 8 april heeft Rudmer Heerema van de VVD fractie uit de Tweede Kamer een werkbezoek gemaakt bij Bolletje in Almelo.

Rudmer is voor de VVD fractie verantwoordelijk voor preventie. Hij kende al de inspanningen van de VBZ leden voor het Nationaal Preventieakkoord en ondersteund onze stappen die we genomen hebben.

werkbezoek Rudmer Heerema, VVD
v.l.n.r: Rudmer Heerema (VVD), Geert-Jan Zandbergen (Commercieel directeur Bolletje), Thijmen Peter de With (Voorzitter VBZ), Theo Heere (Directeur VBZ)

Hij is zich bewust van het feit dat het verwarrend voor VBZ leden is om hun best te doen voor verpakkingswijzigingen voor portie grootte én ook nieuwe kleinere porties op de markt te brengen maar dat er desondanks toch een suikertaks is aangekondigd.

Hij ondersteunt onze wens om met Staatssecretaris van Ooijen in gesprek te gaan om onze posities uit te wisselen en te zorgen voor maximale transparantie.

Daarnaast hebben we gesproken over de problemen van de extreme energieprijzen die met name de bakkers raakt evenals de prijzen en beschikbaarheid van grondstoffen. Voor de energieheffingen is een korting op ODE en CO2 belasting gerechtvaardigd. Rudmer heeft beloofd dit bij zijn fractiegenoten onder de aandacht te brengen.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de productielocatie.