icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 03 mrt 2022

Werkgevers blijken terughoudend en voorzichtig

Op 15 februari kondigde de overheid aan de meeste coronamaatregelen in 3 stappen af te gaan bouwen. Maar wat betekent dit nu voor werkgevers?

De AWVN heeft dit onderzocht en hieronder de eerste resultaten:

Werkgevers zijn opgelucht dat hun deuren weer open mogen voor hun medewerkers om (deels) op locatie te komen werken na twee jaar grotendeels thuiswerken. Wel zijn zij terughoudend met het loslaten van de maatregelen op de werkvloer.

Werkgevers maken zich zorgen over het nog steeds hoge aantal besmettingen en het daarmee samenhangende ziekteverzuim. Zij willen blijven voldoen aan hun zorgplicht voor een veilige werkomgeving, maar weten niet precies hoe zij dit het beste kunnen doen.

AWVN steunt het kabinet in haar voornemen om het thuiswerkadvies volledig te laten vallen en roept het kabinet op hier niet langer mee te wachten.

AWVN Infographic verantwoord versoepelen
AWVN Infographic verantwoord versoepelen

Bron: AWVN, 3 maart 2022