icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Nieuws 18 sep 2020

Zoetwaren-online.nl uitgebreid met basistraining Veilig werken!

Veilig en gezond werken is één van de kernpunten van de sociale partners in de zoetwarenindustrie. Vanaf vandaag is dit ook terug te vinden in de online branchegerichte leeromgeving www.zoetwaren-online.nl.

Waar het pakket aan online vakkennis over productie, inpak en logistiek van Koek en Snoep op MBO niveau 2, al was uitgebreid met de basistraining Voedselveilig werken, is daar nu de basistraining Veilig werken bij gekomen.

  • De basistraining is een laagdrempelige, eerste introductie over veiligheid voor nieuwe medewerkers.
  • Cursisten krijgen informatie over hoe veilig om te gaan met de vijf prioritaire risico’s (machineveiligheid, geluid, hitte, stoffen en (meel)stof en fysieke belasting).
  • Dit wordt o.a. aangevuld met informatie over transportmiddelen en gedrag, in begrijpelijke duidelijke taal.

De basistraining is ontwikkeld in samenwerking met veiligheidsexperts uit de zoetwarenbranche, en voorzien van tussentijdse, interactieve vragen en beeldmateriaal. Kosteloos te gebruiken door alle bedrijven die afdragen aan het Sociaal Fonds Zoetwaren, en daarmee toegang hebben tot www.zoetwaren-online.nl. De module wordt afgesloten met 12 examenvragen en een bedrijfscertificaat.

Nog geen account? Vul het contactformulier online in of mail naar info@zoetwaren-online.nl.