icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open handleiding
Over VBZ

Over VBZ

Een maatschappelijk verantwoord en optimaal ondernemersklimaat

VBZ is de Nederlandse branchevereniging voor bakkerij en zoetwaren. Zij bevordert een maatschappelijk verantwoord en optimaal ondernemersklimaat. De vereniging is er voor de Nederlandse ondernemers die bakkerijproducten, snoep, chocolade en hartige snacks maakt.

De leden van VBZ zijn kleine, middelgrote en grote bedrijven: producenten, maar ook handelaren, eenmanszaken, internationale onderneming en familiebedrijven. Met deze heel diverse groep, die samen de lekkerste branche van Nederland maakt, deelt VBZ haar kennis en netwerken uit binnen- en buitenland.

De vereniging zoekt continu de dialoog met politiek, overheden (nationaal en internationaal), fabrikanten, leveranciers, consumenten en andere overkoepelende (zuster)organisaties. Daarnaast is er veel contact met vakbonden en media.

VBZ in het kort

VBZ is in 2000 ontstaan uit een samenvoeging Verbisco (koek), Nevesuco (snoep) en NSC (chocolade) en heeft ruim 100 leden. Dat staat gelijk aan ongeveer 86 marktdekking.

VBZ bevordert een maatschappelijk verantwoord en optimaal ondernemersklimaat door proactieve belangenbehartiging van de sector door het bevorderen van duurzaam ondernemerschap, het vitaliseren van dialoog met leden en stakeholders en het versterken van het imago van de sector. Hierin is de CAO Zoetwaren en Warenwet het belangrijkste wapenfeit.

De basis van VBZ

Onze kernwaarden vormen de basis van VBZ. Ze zitten in het DNA van onze medewerkers en leden en komen tot uiting in onze producten en dienstverlening.

De kernwaarden van VBZ

Wij zijn trots op onze branche en dit dragen wij uit door:

Bevordering van duurzaam ondernemerschap - De dialoog aan te gaan met leden en stakeholders - Versterking van het imago van de sector

De pijlers van VBZ

De ambities van VBZ

De ambitiesvan VBZ geven weer waar wij als branche achter staan en wat we belangrijk vinden. Ze zijn verdeeld in drie categorieën: een verantwoord & lekker product, een gezond milieu en gezonde medewerkers. Alle principes zijn even belangrijk en vullen elkaar aan.

De ambities van VBZ

De beste resultaten behaal je niet alleen

We werken bij VBZ in verschillende samenwerkingsverband, zowel in Nederland als internationaal. Ook hebben we nauw contact met onze gelijkwaardige brancheverenigingen in bijvoorbeeld Duitsland.

Lees meer over samenwerken

Bestuur en bureau

VBZ kan niet bestaan zonder professionele ondersteuning (bureaumedewerkers) omdat werkzaamheden complex en tijdrovend zijn. Het bestuur bepaalt het beleid welke door het bureau wordt uitgevoerd.

Lees meer over bestuur en bureau

Pers

Wij voorzien de pers graag van het laatste nieuws over VBZ. Heeft u een verzoek voor informatie, interview, foto’s, video’s of publicaties, neem dan contact met ons op.

Klik hier voor perscontact