icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
VBZ en haar leden

Wat doet VBZ?

VBZ is de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. Het behartigt de belangen van ruim 100 bedrijven in deze sector, variërend van MKB tot multinationals.

De leden van de VBZ zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor meer dan 90% van de totale Nederlandse verkoop ter waarde van € 4 miljard in koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. De bedrijven bieden werk aan ongeveer 15.000 werknemers. Export is voor de branche van groot belang, want circa 70% van de productie wordt geëxporteerd.

VBZ draagt bij aan het bewust en verantwoord blijven genieten van de lekkerste producten van Nederland, faciliteert en motiveert leden om een actieve bijdrage te leveren aan de positieve beeldvorming en kennisdeling. De activiteiten van VBZ omvatten vier kerndossiers: voeding en gezondheid, voedselveiligheid, arbeid en duurzaamheid om te komen tot een florerende branche met een passend exportklimaat.

Meer cijfers over de branche

Klik hier voor de branchecijfers