icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Standpunt Arbeidsveiligheid

VBZ ondersteunt zoetwarenbedrijven bij het opzetten van een verantwoord veiligheidsbeleid.

Het doel hiervan is dat medewerkers aan het einde van de dag gezond naar huis gaan en uiteindelijk ook gezond met pensioen kunnen. Dit is niet alleen bereikbaar door het treffen van de juiste veiligheidsmaatregelen, maar ook door een arbobeleid wat in de hele organisatie is ingebed en is gebaseerd op een breed gedragen gedrag en cultuur. 
Daarom worden bedrijven in de zoetwarenbranche gestimuleerd de uitdaging aan te gaan om de werkprocessen op de werkvloer te blijven aanpassen en verbeteren. Een hulpmiddel hierbij is het Vignet Arbeidsveiligheid. 

Vignet arbeidsveiligheid van VBZ

De VBZ-systematiek is een integrale aanpak. Het vignet helpt niet alleen om klassieke risico’s te beheersen vanuit de Branche RI&E’s, maar geeft de organisatie ook handvatten om veiligheid te integreren in het gedrag van medewerkers en de cultuur van de organisatie. Zo willen we ervoor zorgen dat de mensen in uw bedrijf gemotiveerd blijven om arbeidsrisico’s te signaleren en te beheersen. Het ministerie van SZW vindt de Vignet-systematiek een kansrijk initiatief en stimuleert daarom verdere uitrol in de zoetwarenbranche.

Arbeidsveiligheid vereist constante aandacht!