icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding

Standpunt Kinderreclame

Een minimumleeftijd voor de verkoop van koek, snoep, chocolade en chips?

Als het reguliere levensmiddelen betreft is dat is niet mogelijk. Dit is namelijk moeilijk uitvoerbaar, want waar trek je de grens? Breid je dat verbod dan ook uit naar energydrinks? En ook naar yogurtdrink of sinaasappelsap? En zoals geldt bij alle voeding: overdaad schaad, niet alleen van onze producten maar ook van alle andere voedingsmiddelen. Het aan banden leggen van verkoop is niet een optie waar we het meeste effect van verwachten, omdat ouders de boodschappen doen en zo een minimum leeftijd geen effect heeft.

Wij vinden dat ouders van kinderen onder de 12 jaar het best zelf kunnen bepalen of onze traktaties passen binnen een gezonde levensstijl voor hun kinderen. Daarom richten we geen marketingactiviteiten op kinderen van 12 jaar of jonger.