icon-file icon-email icon-link icon-avatar icon-download icon-folder icon-next icon-phone icon-right-arrow icon-settings icon-team close icon-linkedin icon-twitter icon-appel-met-liniaal icon-hand-met-plantje icon-wereldbol icon-handdruk icon-megafoon icon-persoon-met-tandwiel icon-cookie icon-label open icon-search handleiding
Keuze genoeg

Balans in voeding door variatie en portiegrootte

Een gevarieerd aanbod geeft de consument keus

Als consument ben je zelf heel goed in staat om te kiezen voor de juiste tussendoortjes als aanvulling op hun dagelijkse eetpatroon. Met de juiste informatie geniet je extra!

Gevarieerd eten is ontzettend belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niet een voedingsmiddel dat alles bevat wat je nodig hebt. Daarom is het belangrijk om balans te hebben in eet- en drinkpatronen, maar ook in portiegroottes. Steeds meer producten zijn te krijgen in verschillende formaten en in verschillende varianten. Ook innoveren fabrikanten op het gebied van suiker, zout, vetten en andere ingrediënten.

In de bakkerij- en zoetwarenindustrie zijn veel tussendoortjes, traditioneel en heel vernieuwend. Deze tussendoortjes kun je prima inpassen in een gezonde leefstijl, zolang je daarbij ook voldoende beweegt en eet volgens de schijf van vijf. Je hoeft je dan zeker niet schuldig te voelen!

Je kan zelf heel goed bepalen of een tussendoortje voor jou verantwoord is. Hoe groot is het tussendoortje wat je wil eten bijvoorbeeld? En past dit nog bij je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Al deze informatie vind je op de verpakking van het product.